2D TEKENEN & LASERSNIJDEN.

2D tekenen is een belangrijke vaardigheid, denk bijvoorbeeld aan het tekenen van een bedrijfs- of productlogo. In deze SKILLS gaan leerlingen in onder andere het gratis programma Gravit Designer aan de slag met de basis van 2D tekenen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen en bewerken van een vectorbestand. Ook gaan leerlingen aan de slag met de lasersnijder, want hoe maak je een 2D tekening klaar om uitgesneden te worden?

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit vier taken van twee lesuren.

Digitale vormgeving en fabricage

Basistaak, 2 lesuren
In de wereld van 2D tekenen zijn er allerlei begrippen en technieken. In deze taak leren leerlingen wat digitaal vormgeven is en gaan ze aan de hand van het ontwerpproces een voorstel maken.

2D Tekenen in een vector

Basistaak, 2 lesuren
Wat is een bitmap? Wat is een vector? In deze taak gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van verschillende vector-bestanden.

2D tekenen voor de lasersnijder

Verwerkingstaak, 2 lesuren
Leerlingen gaan in deze taak aan de slag met het tekenen voor de lasersnijder. Want waar moet je rekening mee houden? Wat zijn belangrijke aandachtspunten in je 2D tekening? Verder gaan ze ook aan de slag met het ‘vectoriseren’ van een afbeelding, ideaal als je deze wilt lasersnijden!

Lasersnijden voorbereiden

Verwerkingstaak, 2 lesuren
In deze taak gaan leerlingen hands-on aan de slag met de lasersnijder. Als eerst leren ze over de werking van een lasersnijder: van RGB-kleurcodes tot de laserkop. Stap voor stap gaan leerlingen aan de slag, ze beginnen met het aanstuurprogramma, de instellingen, materialen, het bedienen van de lasersnijder en tot slot het printen van het ontwerp.

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt.

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.