Foto’s en beeld zijn een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse gang van zaken, en met de komst van de smartphone heeft iedereen een camera tot zijn beschikking. Leerlingen worden steeds vaker gevraagd om foto’s te gebruiken voor een schoolopdrachten of zelfs om foto’s te bewerken en verwerken in een eindproduct. Fotografie zie je bijvoorbeeld ook terug in producten zoals reclames, posters en advertenties.

 

In de SKILLS Fotografie leren leerlingen de basis van fotografie. Denk hierbij aan de derdenregel, een sterke compositie, sluitertijd en belichting. In de verschillende taken gaan leerlingen praktisch aan de slag met deze andere onderwerpen rondom fotografie. Een actieve en leuke SKILLS module!

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit drie taken.

Wat is fotografie eigenlijk?

Basistaak, 2 lesuren
In eerste instantie een makkelijke vraag, maar wat is fotografie eigenlijk? In deze taak maken leerlingen kennis met de basis van een goede foto: van de compositie van een foto tot de basis-instellingen van een camera (denk bijvoorbeeld aan de sluitertijd en ISO-waarde).

Maak jij de juiste keuzes?

Basistaak, 2 lesuren
In deze taak gaan leerlingen aan de slag met onder andere belichting. Want wat is de belichtingsdriehoek en pas je deze toe? Wat is een overbelichte foto en wanneer is een foto onderbelicht? Ook gaan leerlingen foto’s bewerken in deze taak.

Product fotografie

Verwerkingstaak, 4 lesuren
Een product verkopen is een hele business op zich. In deze taak gaan leerlingen aan de slag met product fotografie. Want hoe kun je een product zo presenteren dat mensen het willen kopen? In deze taak gaan leerlingen een eigen fotobox in elkaar zetten.

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt. 

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.