Mediawijsheid is het veilig en slim inzetten van alle beschikbare media om je heen. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone, social media en het internet. Wil je deelnemen aan de huidige samenleving dan moet je mediawijs kunnen handelen. Voor het thema mediawijsheid zijn er verschillende SKILLS modules die leerlingen meenemen in de mogelijkheden en gevaren: Mediawijs, Mediabaas en Mediamaster.

 

In de SKILLS Mediabaas gaan leerlingen aan de slag met onder andere bewerkte en gefotoshopte reclames, de gevaren van sexting en maken ze een eigen escape room!

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit drie taken.

#Leukgenoeg

Basistaak, 2 lesuren
In reclames en op internet zijn veel beelden bewerkt. Ze geven een verkeerd beeld van leuk en mooi. Hoe ga jij daarmee om?

Sexting

Basistaak, 2 lesuren
Sexting, het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s of filmpjes van jezelf via je smartphone. In deze taak leren leerlingen wat sexting is en wat de gevaren hiervan zijn. Want welke foto’s deel je (online) met anderen en welke niet? En wat kunnen de gevolgen zijn en wat moet je doen als het toch gebeurd is?

Escape room

Verwerkingstaak, 4 lesuren
Je wordt in een oude kamer geplaatst met als opdracht om binnen x minuten te ontsnappen… maar hoe doe je dit? Door het oplossen van puzzels en raadsels die je in de kamer vindt, krijg je codes, sleutelwoorden en oplossingen. Deze helpen je om te ontsnappen uit de kamer. Dat is het hele idee van een escape room. Bij deze taak gaan leerlingen zelf een escape room maken in het thema van mediawijsheid. Een MUST om te doen!

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt.

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.