Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet. Even opzoeken… Elke dag zijn we online, van Snapchat, Instagram en Facebook tot het checken van je email. In deze module gaan leerlingen aan de slag met de basis online vaardigheden. Want hoe blijf je veilig online? Hoe zorg je ervoor dat je gegevens niet bij de verkeerde personen terecht komen? En hoe zoek je online informatie?

 

Deze SKILLS module sluit perfect aan op ‘Werken met office’ en de diverse Mediawijsheid modules, een echte MUST voor alle leerlingen!

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit vier taken van twee lesuren.

Safe en simpel

Basistaak, 2 lesuren
Leerlingen gaan aan de slag met de basics van het werken met een computer: het gebruik van (sterke) wachtwoorden, het beheren van je bestanden en het verantwoord werken aan je computer.

Zoek het uit… !

Basistaak, 2 lesuren
Na deze taak krijgt het begrip ‘even iets Googelen’ een hele andere betekenis. Leerlingen verdiepen zich in hoe je effectief informatie kunt vinden op internet. Daarnaast leren ze over de betrouwbaarheid van deze informatie en hoe het zit met auteursrechten op bijvoorbeeld foto’s.

Mijn identiteit

Basistaak, 2 lesuren
Identiteitsfraude is door de opkomst van het internet een stuk makkelijk geworden voor mensen met kwade bedoelingen. Welke informatie is er bijvoorbeeld over jou online te vinden? Leerlingen gaan met deze vraag aan de slag. Ook leren ze hoe adverteerders hier online gebruik van maken.

Quiz maken

Verwerkingstaak, 2 lesuren
Een quiz maakt elke les of presentatie leuker. In deze taak gaan leerlingen aan de slag met het maken van een eigen interactieve online quiz.

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt.

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.