In een restaurant zijn mensen constant in beweging: van de chef-kok in de keuken tot het serverend personeel. In deze SKILLS module maken leerlingen kennis met de verschillende beroepen in een restaurant en de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Een praktische SKILLS module waarbij leerlingen vooral veel bezig zijn, ideaal voor scholen met een eigen keuken en restaurant!

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit drie taken.

De keuken en serveren

Basistaak, 2 lesuren
Als je werkt in de (groot)keuken vind je daar verschillende apparatuur. De koelkast met of zonder apart vriesvak, de magnetron en een warmtebron om op te koken. In deze gaan leerlingen aan de slag met deze apparatuur, de inrichting van een keuken en leren ze het uitserveren van gerechten.

Snijtechnieken presenteren

Basistaak, 2 lesuren
In deze taak gaan leerlingen een gerecht klaarmaken, hierbij passen ze verschillende snij- en kooktechnieken toe.

Als een echt restaurant

Verwerkingstaak, 4 lesuren
In deze taak komt alles samen: leerlingen gaan een eigen driegangenmenu samenstellen. Ze beginnen met het bedenken van een menu, opstellen van een boodschappenlijstje, boodschappen doen, het restaurant klaarmaken, tafel indekken, het diner koken, uitserveren en tot slot schoonmaken.

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt.

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.