In de keuken gebeurt ontzettend veel, belangrijk is dat je dan altijd oog hebt voor veiligheid en hygiëne. Je wilt namelijk voorkomen dat iemand gewond raakt door een ongeluk of ziek wordt van bedorven of slecht bereid voedsel. In deze SKILLS module leren leerlingen het belang van veilig en hygiënisch werken en ga ze hands-on aan de slag met stappenplannen, tips, regels en handvaten.

 

Deze SKILLS module is een ideale starter voorafgaand aan kooklessen, zowel in de onderbouw als bovenbouw!

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit vier taken van twee lesuren.

Veiligheid in de (groot)keuken

Basistaak, 2 lesuren
Veiligheid is een belangrijk onderdeel tijdens het werken in de keuken. In deze taak gaan leerlingen aan de slag met de basisregels rondom veilig werken in de keuken, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van het juiste mes. Ook gaan ze aan de slag met HACCP.

Schoonmaken en hygiëne

Basistaak, 2 lesuren
Schoonmaken is vaak niet het leukste klusje, maar wel ontzettend belangrijk als je in de keuken werkt. In deze taak maken leerlingen een schoonmaakplan, leren ze hoe ze ergonomisch moeten schoonmaken en gaan ze ook zelf schoonmaken.

Hygiëne in de praktijk

Basistaak, 2 lesuren
Hygiëne in de praktijk! Waar denk jij dan aan? Handen wassen, handen desinfecteren, de gekleurde snijplanken en een schort dragen? Hoe zou je kunnen bewijzen of iets schoon en hygiënisch is? Kun je dat zien? Kortom: hoe ga je goed om met hygiëne in de praktijk?

Bacteriën en hygiëne

Verwerkingstaak, 2 lesuren
Heb je al eens gezien hoe snel bacteriën zich ontwikkelen? In deze taak gaan leerlingen dit met hun eigen ogen zien. In de taak bacteriën en hygiëne gaan leerlingen aan de slag met de onderwerpen voedselinfectie, bacteriën en wat je moet doen om ziektes te voorkomen.

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt.

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.