Licht, camera, actie! In deze actieve SKILLS module gaan leerlingen aan de slag met alles rondom het maken van video’s en films. Leerlingen doorlopen alle stappen van het filmproces: ze beginnen met het bedenken en schrijven van een verhaal, het maken van een storyboard, het oefenen van videobewegingen en technieken, het eindigen met het filmen en het monteren.

 

Deze SKILLS module is ook een ideale voorbereiding voor leerlingen om video’s in te zetten als verwerkingsopdracht.

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit drie taken.

Pre-production

Basistaak, 2 lesuren
Een hele belangrijke fase van een film maken is de pre-production. Zeg maar alles wat voorafgaat aan het filmen. Leerlingen gaan aan de slag met het bedenken en schrijven van een verhaallijn, want waar moet je op letten en welke structuur moet je hanteren? Vervolgens gaan ze dit verhaal verwerken in een storyboard.

Filmen

Basistaak, 2 lesuren
Na alle voorbereiding is het tijd om te filmen! In deze taak gaan leerlingen met de filmcamera in de hand aan de slag. Ze leren verschillende cameratechnieken en bewegingen toe te passen. Ook gaan leerlingen een eigen vlog voorbereiden, filmen en bewerken.

Je eigen film maken

Verwerkingstaak, 2 lesuren
In deze taak gaan leerlingen hands-on aan de slag met het gehele filmproces. Alle stappen van het filmen doorlopen leerlingen: ze beginnen met het bedenken en schrijven van een eigen verhaallijn, ze bereiden het filmen voor, gaan beelden opnemen en tot slot deze monteren.

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt.

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.