Of je nu later op een kantoor of in de zorg terecht komt, de Office-programma’s zijn tegenwoordig bij (bijna) elk beroep een must. Maar ook voor nu, op school, zijn deze vaardigheden ontzettend belangrijk: van een verslag voor Nederlands of Biologie tot een presentatie voor Aardrijkskunde of Engels. In deze SKILLS module maken leerlingen kennis met de Microsoft Office programma’s Word, PowerPoint en Excel. Deze module mag geen leerling missen!

OPBOUW SKILLS.

IN DEZE MODULE.

Deze SKILLS module bestaat uit vier taken van twee lesuren.

Word

Basistaak, 2 lesuren
In deze taak maken leerlingen kennis met het Office-programma Word. Ze leren het werken in Word, het opmaken van een document, het schrijven van een zakelijke brief en het ontwerpen van een folder.

Excel

Basistaak, 2 lesuren
Excel is een krachtig programma om gegevens te verwerken en berekeningen te maken. In deze taak leren leerlingen de basis van dit programma: berekeningen maken, formules gebruiken en gegevens invoeren.

PowerPoint

Basistaak, 2 lesuren
In deze taak gaan leerlingen een PowerPoint presentatie maken, ondertussen leren ze alles over het verwerken, voorbereiden, opmaken en uitvoeren van een toppresentatie.

Cursus geven

Verwerkingstaak, 2 lesuren
In deze taak komen alle vaardigheden samen. Leerlingen gaan een onderdeel van een cursus over de Office-programma’s maken. In een instructiekaart werken leerlingen uit hoe werk je stap-voor-stap in de programma’s aan de slag gaat.

AFRONDING.

Volgt.

DUUR.

GESCHIKT VOOR.

DE ONTWIKKELCIRKEL.

De uitgangspunten van de Nieuwe Leerweg heeft Dubbelklik verwerkt in een visuele weergave, een kernachtige samenvatting van de kaders.

SKILLS modules komen terug in de gele cirkel. Lees meer over de ontwikkelcirkel en het achterliggende onderwijsconcept.

VERWANTE SKILLS.

INZAGE.

Als u gratis inzage wilt in deze en andere SKILLS, THEMA of PROJECT modules voor de Nieuwe Leerweg, vul dan onderstaande gegevens in. Wij zorgen dat u binnen korte tijd toegang krijgt.

Liever een persoonlijk gesprek waarbij we samen door het nieuwe lesmateriaal heen gaan? Plan hier een afspraak in.